Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm korngrynssallad med päron & ädelost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En varm sallad är alltid rätt så här års. Salladen fungerar som ensamrätt och är perfekt att ta med i lunchlådan, men den är också god till fläskkött, kyckling och pannbiff.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl hela korngryn
  • 250 g färsk broccoli
  • 2 päron
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 75 g valnötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 bit ädelost, 140 g

Så här gör du

  1. Koka korngrynen enligt förpackningen, cirka 40 minuter. Grynen behöver inte blötläggas innan kokningen. Häll av överblivet kokvatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Skär päron och lök i klyftor. Lägg på en plåt med bakpapper. Blanda med olja, salt och peppar.
  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Lägg på nötterna när 5 minuter återstår.
  4. Blanda korngryn, grönsaker och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och smula över osten.