Spara recept & följ matvänner

Världens godaste tårta

Cecilia Nordstrand
Foto: Cecilia Nordstrand

Det är nästan att göra sig själv en otjänst att bjuda på den här tårtan. Alla kommer att be dig om receptet och du kommer ständigt att bli ombedd att servera den på alla kommande kalas.

Taggar: ägg, fest, midsommar, bakat, dessert
1 tårta
Ingredienser
  • 2 dl florsocker
  • 75 g smör
  • 5 st ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 2 l jordgubbar
  1. Smöra ett bakplåtspapper (30x40 cm).
  2. Rör ihop florsocker och smör.
  3. Separera äggulor och äggvita. Tillsätt äggulorna, en i taget i socker och smörblandningen.
  4. Blanda vetemjöl med bakpulver. Tillsätt detta och mjölken i smeten.
  5. Bred smeten över det smörade bakplåtspappret.
  6. Vispa äggvitor och socker till marängsmet och bred denna över den andra smeten.
  7. Grädda allt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
  8. Låt svalna och dela sen kakan i två delar. Lägg vispad grädde och jordgubbar mellan och lägg också ett lager grädde med vackra jordgubbar på toppen.
  9. Servera! Ät! Njut! Vila! Ta mer!

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!