Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med rabarber – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat
Smulpaj med rabarber – recept
PIA KAMMEBORN

Smulpaj med rabarber blir hur gott som helst. Lite äpple i fyllningen balanserar de syrliga rabarberna och den söta smuldegen bryter av perfekt.

Rabarbersmulpaj är något du kan snöra ihop på 10 minuter och därefter låta ugnen sköta jobbet. Servera smulpajen med vaniljsås eller gräddig vaniljglass.

Ingredienser

6 portioner

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 krm flingsalt
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 2 dl strösocker

Fyllning

  • 400 g rabarber
  • 1 medelstort äpple
  • 2 tsk potatismjöl

Till servering

  • eventuellt vaniljsås eller glass

Så här gör du

  1. Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
  2. Fyllning: Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Skala och kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Blanda frukten med potatismjöl.
  3. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela frukten över degen och avsluta med resten av smulorna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.
  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
Du kanske även gillar