Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vanilj och marängglass med ripplad lemon curd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En smarrig påskdessert eller varför inte en sommardessert med färska jordgubbar serverat till?

Ingredienser

8 portion

Glassmeten

  • 3 Ägg
  • 5 dl uppvispad grädde
  • 0,5 dl Socker/florsocker
  • 1 tsk bourbon vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

Lemon curd

  • 2 ägg
  • 2 dl Socker
  • 2 Skal av 2 citron och saft av 1
  • 100 g rumsvarmt smör

Maränger

  • 2 Nävar hembakade maränger/köpta

Så här gör du

  1. Lemon curd: Blanda samman ägg, socker och citron. Sjud det under konstant vispning till en tjock kräm. Låt krämen svalna något innan du rör ner mjukt smör. Låt krämen svalna helt innan du använder den till glassen.
  2. Glassen: Vispa samman ägg, socker och vanilj fluffigt. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner blandningen med uppvispad grädde.
  3. Klä valfri form med bakplåtspapper eller plastfolie, varva vaniljglass smeten med ringlad lemon curd och hela eller krossade maränger. Rör inte för mycket i det för då blandas allt!! Spara gärna av curden, det bör bli en del över!
  4. Ställ i frysen några timmar och ta fram glassen 15 minuter innan den skall serveras! Dekorera med mer curd och maränger, eller varför inte lite färska jordgubbar?