Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vanilj- och citron våffla med italiensk maräng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Inspirerad av min absoluta favoritdessert – Lemon meringue pie! Citronzest får ge smak till smeten tillsammans med vanilj, sen toppas våfflan med italiensk maräng, färska hallon och ytterligare lite zest. Underbart!

Ingredienser

8 våfflor

Våffelsmet

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 100 gram smält smör
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, zesten
  • en nypa salt

Italiensk maräng

  • 3 äggvitor
  • en nypa salt
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vatten

Så här gör du

  1. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt ägg, mjölk och salt, rör till en klumpfri smet. Ta ur fröna ur vaniljstången och rör ner i smeten tillsammans med zesten från en halv citron. Ha till sist i det smälta smöret.
  2. Italiensk maräng. Vispa tre äggvitor och lite salt i en helt ren bunke av rostfritt stål.
  3. Koka ihop socker och vatten till en lag, låt lagen komma upp i 121 grader, häll sedan lagen i en tunn stråle ner i marängen samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills lagen har svalnat.
  4. Grädda våfflorna. Fyll en spritspåse med maräng och spritsa på våfflorna, bränn av hastigt. Garnera med färska hallon, citronzest och lite florsocker.