Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsknäckebröd med mörk sirap

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt. Ät ett knaprigt valnötsknäckebröd till frukost! Valnötter är inte bara smarriga de är också fulla av hälsosamt omega 3 som också finns i linfrö och rapsolja. Nyttigt och gott! Degen jäser i 1 ½ timme.

Ingredienser

8 bröd
  • 20 g jäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • 2 msk mörk sirap
  • 4 ¾ dl havremjöl eller mixade havregryn
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och sirapen.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna, förutom valnötterna, i en separat bunke.
  4. Blanda sedan ner de torra ingredienserna med vattnet och blanda sist i valnötterna. Sätt plastfolie på bunken eller lägg på en bakduk. Låt degen jäsa 1 ½ timme i rumstemperatur.
  5. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda i omgångar mitt i ugnen i cirka 15 minuter.