Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisvåffla – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Oväntat besök? Det här är en lättlagad rätt som inte kräver stora insatser, men ändå känns lite lyxig.

Lättlagat recept på potatisvåffla som blir god och härligt mättande.

Läs också: Här hittar du recept på äggvåffla och ljuvlig kladdkakevåffla

Läs också: Test av 6 olika sorters våffeljärn

Ingredienser

4 våfflor

  • 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl

  • 2 dl mjölk

  • 1 dl vatten

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 250 g kokt potatis

  • 50 g riven västerbottensost

  • 1 msk smält smör


Kräftröra, 4 portioner
:

  • 360 g kräftstjärtar i saltlag
  • 200 g färskost (yoghurt)

  • 1 msk hackad dill (frusen går bra)

  • 1/2 tsk finriven pepparrot


Så här gör du

  1. Riv potatisen på ett rivjärn.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

  3. Tillsätt vatten och mjölk under vispning. Blanda ned riven potatis och ost. Rör ned smöret.

  4. Grädda på medelvärme 2-3 minuter.

  5. Servera med kräftröra, dekorera med en dillvippa.
  6. 
Kräftröra:
 Häll av spadet från kräftorna. Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer. Hacka kräftorna men spara några som dekoration. Blanda kräftor och färskost i en skål. Tillsätt hackad dill. Skala och riv pepparroten fint. Blanda ned pepparroten i röran. Förvara i kylskåp fram till servering.