Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Underbart nyttigt hallonbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Wow. Det här brödet är bara helt underbart. Så galet gott, saftigt, krispigt på utsidan, nyttigt och så simpelt att bara slänga ihop. Dessutom är det fritt från gluten!

Ingredienser

  • 2 dl rivet äpple
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk av valfri sort
  • en nypa salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Blanda i olja, mjölk, rivet äpple och hallon, rör om. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda ca 50 min i mitten av ugnen. Vrid upp ugnen några grader när bröder har tio minuter kvar för att få en riktigt krispig yta.
8 kommentarer om "Underbart nyttigt hallonbröd"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Ser supergott ut! Måste testas.
    Tack för ännu ett fint brödrecept.

  • carinbh
    carinbh

    Undviker alla sojaprodukter, har du förslag på annat mjöl än sojamjöl?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till E-L

      Hej. Du kan använda kokosmjöl istället, och eventuellt blanda upp det med lite bovetemjöl ifall du vill ha lite mer stuns i det. Lycka till!

  • Olivia.randig
    Olivia.randig

    Detta är ett bröd jag bakar ofta, enkelt och snabbt och väldigt gott!
    Önskar jag hade ett lika bra brödrecept att varva med, ett som är mer “naturell” utan särskilda fruktsmaker en kan tröttna på om en äter det jämt 🙂