Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnstekt torskrygg med fänkålssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Sötman från päronet och sältan från parmesanosten är en spännande blandning. Innehåller 300 kcal.

Ingredienser

1 portion
  • 150 g torskrygg eller filé
  • 20 g riven parmesan
  • 1/2 tsk olivolja
  • 100 g fänkål
  • 50 g päron
  • 1-2 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj ett litet ugnsfast fat med lite olivolja. Salta och peppra torsken och strö över parmesan och sätt in i ugnen cirka15 min. När allt kött vitnat är fisken klar.
  2. Blanda mycket tunt skuren fänkål med tunna skivor päron, pressa över citronsaft, salta och peppra och blanda väl.