Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnstekt lax med basilika och kokosstuvade morötter med basilika och ingefära

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna mejerifria snabbstuvning är så god till ex. lax eller kyckling. Prova!

Ingredienser

4 portioner

Stuvade morötter:

  • 500 g Skalade morötter i bitar
  • 1 Vatten, att koka morötterna i
  • 2-3 msk Basilika, fryst
  • 1 msk Färskriven ingefära
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde

Ugnstekt lax:

  • 4 st laxfiléer
  • 3 msk Basilika, fryst
  • Örtsalt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 1-2 msk Rapsolja

Så här gör du

  1. Morötterna: Skala och koka morötterna mjuka i vattnet ca 10 min i en kastrull. Häll sedan av kokvattnet och tillsätt kokosmjölk eller kokosgrädde (vanlig grädde fungerar också men kokossmaken passar mycket bra till). Tillsätt basilika och ingefära. Örtsalta och peppra. Koka upp och koka ca 2 min.
  2. Ugnstekt lax: Lägg laxen i en smord ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över basilika. Ringla över rapsolja och stek i ugn 200°C 8-10 min.