Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnstekt lax med äpple och lök och kokosstuvad grönkål med ingefära

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Trevlig och nyttig rätt som är såväl vacker och god som mejeri- och glutenfri.

Ingredienser

4 portion

Laxen:

  • 4 st laxfiléer
  • 1 st rött äpple, delat och tunt skivad
  • 1 tsk gul lök, tunt skivad
  • 2 msk olivolja kallpressad
  • örtsalt
  • svartpeppar

Grönkålen:

  • 500 g tinad eller färsk grönkål
  • 1 st röd lök, tunt klyftad
  • 2 st vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde alt. vanlig grädde
  • örtsalt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Laxen: Lägg laxfiléerna i en oljad ugnsform. Lägg den skivade löken och äpplet på laxen. Salta och peppra. Tillaga i 200°C, 15 min.
  2. Grönkålen: Fräs löken och grönkålen i kokosolja ett par minuter i en stekpanna eller gryta. Blanda i 2 dl kokosmjölk eller grädde, ingefära, sambal oelek, salt & peppar. Låt småkoka under lock 5-10 min.