Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnstekt kyckling med mycket smak och knaprigt bröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag gillar när man lagar mat i EN gryta, eller i EN stekpanna eller i EN ugnsform. Man slänger i vad man gillar och har hemma och sen väntar man bara på att få smaka!

Med tre barn i huset är sån mat perfekt, inget passande utan det lagar sig själv i ugnen!
Vill du göra det enklare kan du köpa färdig styckade kycklingdelar, annars delar du en gårdskyckling.
Enkelt, massa smaker och nyttigheter!
Vill du ha någon krämig sås till istället för skyn, testa min rostade vitlökssås med mascarpone till.

Ingredienser

4 portion

Kyckling i ugnsform

  • 1 kg Gårdskyckling, stycka ut alla goda delar
  • god olivolja
  • 5 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st Gul klyftad lök
  • 1 st Citron, klyftor.
  • 1 st Saft av en citron
  • några kvistar färsk rosmarin
  • Några kvistar färsk oregano
  • salt och peppar
  • 4 Ljust bröd eller mitt hasselnöt och mandelbröd, se recept
  • 15 st svarta oliver, urkärnade

Tillbehör, tips

  • Rostad vitlökssås med mascarpone, se recept
  • En stor sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200. Stycka ut delar från gårdskycklingen. Lägg alla delarna i en väloljad ugnsform. Salta och peppra kycklingen väl, samt gnid in olivolja.
  2. Häll över citron, vitlök, lök, citronklyftor och lägg på alla kryddorna. Ringla över rikligt med god olivolja. In i ugnen cirka 20 minuter. Dela brödet i lagom bitar och ringla över olja och flingsalt. Där efter tar du ut formen och lägger i bitar av bröd, lägg dem så att de får smak av sky och kyckling. Lägg på oliver och fetaost och sen in i ugnen cirka 10-15 minuter till. Kycklingen får inte vara rosa!
  3. När det är färdigt serverar du med stor sallad, kanske lite extra bröd som man kan doppa i den underbara skyn efter kycklingen! Eller testar du min rostade vitlökssås till!