Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsstekta kycklingklubbor med sallad, och ädelostdressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Skiva isbergssalladen, ringla över bluecheesedressing och toppa med tomater och krasse.

Ingredienser

4 portioner
  • 
800 g kycklingklubbor, överdelen

  • 2 tsk torkad timjan
  • 
2 tsk rökt paprikapulver
  • 
1 tsk spiskummin

  • svartpeppar

  • olivolja
  • 
4 tomater i klyftor

  • 1 huvud isbergssallad

  • salt
  • 
socker

  • 100 g ädelost
  • 
1 dl gräddfil
  • 
1 dl majonnäs
  • 
2 msk vatten

  • salt

  • 2 msk klippt krasse


Så här gör du

  1. Krydda tomatklyftorna med salt och socker samt ringla över lite olivolja och baka tomaterna i ugn 100 grader i 2 timmar.

  2. Krydda kycklingen med timjan, paprika, spiskummin, peppar och salt samt olivolja. Stek kycklingen i ugn på 200 grader i 25 minuter.

  3. Vispa ihop ädelost, gräddfil, majonnäs och vatten till en slät dressing, smaka av med salt.

  4. Skiva isbergssalladen och krydda med salt och svartpeppar, ringla över bluecheesedressing och toppa med tomater och krasse.

  5. Servera kycklingen med isbergssalladen.