Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax i ugn med rotfrukter och getostkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 100 st har redan röstat
Lax i ugn med rotfrukter och getostkräm
JENNY GRIMSGÅRD

Lax i ugn lagar och bakar sig praktiskt taget på egen hand. Det här är ett gott, enkelt och klassiskt recept med peppar, salt och lite olivolja. Servera den med rotfrukter i glada färger och toppa rätten med en god getostkräm på bland annat créme fraiche. Som sagt, det är lättlagat då den här rätten nästan sköter sig alldeles själv i ugnen.

Här hittar du fler goda fiskrecept

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 kg rotfrukter, till exempel potatis, rödbetor, palsternacka, rödlök, blomkål
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1-2 msk olivolja

Getostkräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g getost
  • 1 tsk honung
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ringla över oliv- olja och rosta i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
  2. Pensla laxen med lite olja och krydda med salt och peppar. Lägg den sedan på rotfrukterna och sätt in i ugnen igen cirka 15 minuter. Gör under tiden getostkrämen genom att mixa ihop alla ingredienser till en slät röra.
  3. Ta ut formen och servera laxen och rotfrukterna tillsammans med getostkrämen.
Du kanske även gillar