Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka med äpple och kanel.

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Funkar lika bra som huvudrätt som till efterrätt!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st Ägg
  • 8 dl Mjölk
  • 4 dl Mjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 tsk Socker
  • 1 tsk Kanel
  • 1 st Äpple

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ägg, mjölk, mjöl, salt, socker och kanel i en bunke tills du får en jämn och klumpfri smet.
  3. Ta bort kärnhuset på äpplet och skiva i små fyrkanter. Blanda sedan i bunken.
  4. Häll i smeten i en smord ugnsform, ca 30×25cm.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Servera gärna med grädde och sylt.