Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade äpplen i pistaschmassa

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En smarrig variant på ugnsbakade äpplen, passar bra att servera med vaniljglass. Receptet hittar du här!

Ingredienser

6 portioner
  • 6 stora fasta äpplen (inte mjöliga, då är det lätt att de spricker)
  • 175 g pistaschmandel, skalad och osaltad
  • 130 g smör
  • 2 dl florsocker
  • ½ citron, rivet skal
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl

Till servering

  • vaniljglass eller lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplena. Mixa pistaschen fint.
  2. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Rör i pistaschmandeln, citron, ägg och vetemjöl.
  3. Smörj en ugnsfast form, lägg i massan i botten och sätt i äpplena med jämna mellanrum. Tryck ner äpplena ordentligt i massan. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.
  4. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.