Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad röding med bönsallad

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Ugnsbakad röding med bönsallad
JENNIFER NEMIE

Låt dig inte avskräckas av att servera hela fisken! Det är riktigt gott och saftigt.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 hela rensade rödingar

  • 4 nävar färsk dill

  • 2 gula lökar

  • 2 citroner

  • salt och peppar

  • 4 folieark


Bönsallad:


  • 1 dl kokta stora vita bönor

  • 1 dl kokta belugalinser

  • 1 dl kokta röda linser

  • 200 g färska sockerärtor

  • 1 dl körsbärstomater


Basilikadressing:


  • 1 färsk basilika

  • 1 msk balsamvinäger

  • 3 msk olivolja

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 
salt och peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj fiskarna. Skala och skiva lökarna. Dela citronerna i hälften. Ta en fjärdedel skivad lök, en näve dill och lägg i var och en av fiskarna. Pressa saften av en halv citron i varje fisk. Salt och peppra i ­fiskarna. Paketera varje fisk i ett ark ­ugnsfolie. Lägg på plåt och ugnsbaka ­fiskarna i 15-20 minuter.

  2. Mixa samman alla ingredienserna till ­dressingen med mixerstaven.
  3. 
Koka bönor och linser enligt ­instruktion på förpackningarna. Blanda ihop alla ­ingredienserna och ringla över ­basilikadressingen.

  4. Servera fisken med bönsallad och basilikadressing.
Du kanske även gillar