Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad rigatoni med tomat och mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Ugnsbakad rigatoni med tomat och mozzarella
Ove Lindfors

En sann familjefavorit, pastagratäng brukar vara lika omtyckt av både barn och vuxna.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm chiliflakes
  • olivolja
  • 3 skalade
  • tomater à 400 g
  • 1 dl vatten
  • 1 basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • 400 g rigatoni
  • 2 mozzarella
  • 3 dl riven parmesanost

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomater och vatten och koka sakta under lock, cirka 20 minuter.
  2. Mixa såsen med mixerstav. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
  4. Dela mozzarellan i bitar. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl parmesanost. Varva sedan alla ingredienser i en smord ugnsfast form. Avsluta med parmesanost.
  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka i 20 minuter.
Du kanske även gillar