Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad medelhavsfisk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Citrus, kapris, oliver och olivolja – svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch fiskrätt.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 600 g vit fiskfilé, till exempel torsk, sej eller kolja
  • 1 citron
  • 1 liten röd paprika
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk hackad färsk timjan eller oregano
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen och skala den tunt med potatisskalare. Skär skalet i så tunna strimlor som möjligt. Pressa saften ur citronen. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.
  2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Vik in tunnare bitar av filéerna så att fisken blir jämntjock.
  3. Strö över citronskal, paprika, kapris, oliver och örter. Droppa över citronsaft och olivolja. Täck formen med aluminiumfolie.
  4. Baka fisken i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tiden är beroende av hur tjock fisken är.