Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad lax med spenatsallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En läcker ugnsbakad lax är god och mättande. Perfekt på en 5:2-dag. Innehåller 281 kcal

Ingredienser

1 portion
  • 125 g laxfilé

  • blandade örtkryddor

  • 85 g bladspenat
  • 
10 körsbärstomater

  • 2 msk turkisk yoghurt

  • citronsaft

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Salta och peppra laxen och strö över örtkryddorna. Ugnsbaka laxen på 150 grader tills den har en innetemperatur på 58 grader.

  2. Blanda ihop bladspenat och körsbärstomater till en sallad.
  3. 
Rör ihop turkisk yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en sås.