Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad lax med plommon, fetaost och brynt smör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkelt och gott!
Låt potatisen koka på spisen och under tiden slänger du ihop laxen. Sen kan du koppla av i 20 minuter eller leka med barnen!
Där efter äter ni och har en god stund tillsammans!

Ingredienser

4 portion

Lax i ugnsform

  • 4 st laxfilébitar à 120-130 g
  • 0,5 st blomkålshuvud,små buketter
  • 8 st Halverade plommon
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt och vitpeppar efter smak
  • Olivolja till formen

Brynt smör

  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatis. Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. Salta och peppra efter smak. In i ugnen cirka 20-25 minuter. När det är 10 minuter kvar smular du över fetaosten och in i ugnen igen.
  2. Hetta upp en panna och i med smöret. Smöret ska bubbla. När det blir ljusbrunt/kolaaktigt och luktar kola är det klart! Vid servering använd inte bottenslasket på det brynta smöret!
  3. Lägg upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik. Ringla över lite brynt smör.