Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad lax med citronpesto och risotto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • rivet skal av en citron
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 1 dl basilikablad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ dl olivolja

Risotto

  • 2 dl carnaroliris
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • saften av ½ citron
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1½ dl riven västerbottensost
  • 2 msk smör
  • olivolja att fräsa i

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kör pestoingredienserna i en blender. Dela laxen i 4 portionsbitar ochlägg peston över fisken. Lägg laxen i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen cirka 15 minuter till innertemperaturen 45 grader.
  2. Fräs löken i 1 msk olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare en stund. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. Späd med varm buljong lite i taget och koka cirka 18 minuter under omrörning. Tillsätt osten och en klick smör. Servera laxen med risotton.