Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatissallad med ugnsbakade morötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Gör en varm potatissallad av färskpotatis och späda morötter. Ett recept som sköter sig själv då potatisen är ugnsbakad. Passar perfekt till grillat eller som den är. Toppa med en vinägrett med smak av dill och citron.

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg färskpotatis
  • 200 g späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Vinägrett:

  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • citronzest från 1 citron

Till serveringen:

  • 8 rädisor
  • 1/2 fänkål
  • 3 salladslök
  • 50 g ärtskott
  • 50 g rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, borsta och torka av potatis och morötter. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och vänd runt bland potatisen och morötterna. Strö över flingsalt och peppar från kvarn. Ugnsbaka i cirka 20 minuter.
  2. Blanda samman olja, vinäger, salt, peppar, dill och citronzest till en vinägrett.
  3. Lägg över den ugnsbakade potatisen och morötterna i en stor bunke. Häll över vinägretten och vänd runt. Ställ i kylen fram till servering.
  4. Skölj och skiva rädisor, fänkål och salladslök i tunna skivor på mandolin. Varva med potatissallad, ärtskott och rucola på ett uppläggningsfat.