Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad blomkål med picklad rödlök & serranoskinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Blomkålen i denna LCHF-rätt penslas med soja och kryddor som ger den fantastiskt god smak.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rödlök
  • 1 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 dl ättikssprit, 12%
  • 2 msk sötning
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 400 g blomkål
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk katjap manis
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt och peppar
  • 160 g serranoskinka
  • 2 avokador
  • 200 g mozzarellakulor
  • 3 msk olivolja
  • några basilikablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rödlöken i tunna skivor. Koka upp vatten, ättika, sötning och salt. Rör runt så att sött och salt löser sig och låt sedan lagen svalna. Häll lagen över rödlöken.
  3. Dela blomkålen i buketter och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Rör ihop soja, katjap manis, olivolja, kajennpeppar, salt och peppar i en liten skål. Pensla blomkålen med blandningen och sätt in i ugnen. Låt stå i cirka 30 minuter. Pensla gärna en gång till i mitten av tillagningen.
  5. Lägg upp serranoskinkan på tallrikar, placera ut blomkålen, strö över tärnad avokado, rödlök och mozzarella. Avsluta med att ringla över olivolja och toppa med basilikablad.