Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad balsamicopotatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Den här ugnsbakade potatisen kommer från balsamvinägerns region, trakterna kring Modena.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg små potatisar
  • 500 g rödlök
  • 25 g smör
  • 4 msk repade rosmarinblad
  • ¾ dl balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen ren. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Smält smöret i en ugnsfast form och lägg i lök och potatis. Skaka om så att allt blandas. Blanda i rosmarin och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  3. Täck formen med aluminiumfolie. Stek i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta bort folien och fortsätt att steka tills potatisen är mjuk och lite frasig, i cirka 10 minuter.