Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnbakade märgben med rostat bröd & rom

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st märgben cirka 10 cm
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st hasselnötter
  • 1 knippe persilja

Tillbehör

  • 4 st brödskivor
  • 1 burk röd rom, löjrom eller stenbitsrom

Så här gör du

  1. Skrapa märg ur ben. Hacka innehållet.
  2. Stek lök och vitlök mjukt. Hacka hasselnötter och persilja. Blanda ihop alltsammans.
  3. Lägg i geggan i de kluvna märgbenen. Gratinera i ugn, 200 grader, 15 minuter.
  4. Servera tillsammans med rostat bröd och en klick rom.
2 kommentarer om "Ugnbakade märgben med rostat bröd & rom"
  • Christofer Svensson
    Christofer Svensson

    Vad ska man göra med den hackade märgen man plockat ur benet? Slänga? Steka med löken och vitlöken? Receptet är oklart på den saken.