Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

U.S.A. – Baconcheese med inlagd rödlök.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En stark äkta USA burgare.
Som i all matlagning så krävs bästa råvaror för att få bästa resultat.

Ingredienser

1 portion

  • 200 g högrev
  • 1 msk majonnäs
  • 1 st Skiva cheddarost
  • 1 nypa inlagd rödlök
  • 1/2 msk Heinz ketchup
  • 1/2 msk french senap (amerikansk senap) Svensk senap ger fel smak.
  • 1 st potatisfralla / Hembakat hamburgerbröd
  • 6st jalapeñofrukt
  • 4 Bra kvalitets bacon
  • 3 st lökringar

Så här gör du

  1. Mal högrev eller köp färdigmald, blanda gärna med bringa 80% högrev & 20%bringa. Högrev ger en mycket köttig smak och bringa motverkar att köttet uppfattas som torrt & är ett MYCKET bättre alternativ än den svenska köttfärsen. I välsorterade butiker kan man även be att få kött mald efter egna önskemål. Skär köttet i mindre bitar och krydda. Mal färsen grovt 6-8mm. lägg om möjligt kvarnen/bladen i frysen innan. Vill du ha den perfekta hamburgaren (och det vill du) så lägger du färsen längsgående precis som den kommer ut från kvarnen, med alla trådar/fibrer åt ett håll, tills du får en stor hög som motsvarar storleken på hamburgarna du vill ha. Sedan rullar du den i plastfolie, tight men försiktigt inte så du mosar färsen fibrerna ska vara intakta, men nog hårt för att få korv. Lägg in den i kylen i 24timmar, sedan kan du skära perfekta hamburgare med en vass kniv. När du skurit en hamburgare så kommer nu fibrerna stå rakt upp på hamburgaren eftersom du lagt alla fibrer åt samma håll i rullen, därför kommer hamburgaren falla sönder lätt i munnen och vara luftig och mör. Naturligtvis kan man byta ut högreven mot köttfärs (så fet som möjligt), men eftersom jag strävar efter den bästa smaken används högrev.
  2. Om du köper färdigmald färs och skall forma ihop till burgare så häller du med fördel i lite "Steak sauce" och kryddor efter önskemål i färsen, låt det gärna stå och dra ett tag innan du gör hamburgarna, använd inte för mycket färsen får inte bli lös. ÄGG och ströbröd är STRÄNGT FÖRBJUDET! Vi lagar hamburgare inte biffar :) Mal du själv så gör du det efter malning.
  3. Tag en potatisfralla eller hembakat hamburgerbröd som i detta fall, skär på mitten och smöra, stek hastigt på hög värme så du får en yta på brödet, ytan förhindrar dressing/såser mm att suga in i brödet och ge ett sladdrigt bröd.
  4. Stek hamburgaren på hög värme och lämna gärna burgaren medium rare. När hamburgaren är klar, lägg på cheddar-osten omgående så den får smälta. Stek 4skivor bacon.
  5. Bred på majonäs på bottenlocket, ringla sedan på Heinz ketchup och amerikansk senap, sedan på med en stor hög inlagd rödlök. Efter det lägger du på hamburgaren med den smälta osten. Direkt på osten lägger du 4-6st jalapenjo skivor. Ovanpå Jalapenjon lägger vi den knaperstekta baconen, sedan locket på!
  6. Sätt ett träspett igenom hamburgaren och häng på några friterade lökringar. Servera gärna öl/cola till i förfrysta glas.
  7. Lämpliga tillbehör: Steakhouse-fries.Coleslaw.Majskolv.ostsås (gärna med jalapenjo i.)