Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Turkiskpepparmaräng med grapejuice

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ibland har man vara udda ingredienser hemma. Och det är då man kanske lyckas göra underverk, som i detta fall. Maränger för den lakritstokige!

Ingredienser

1 Plåtar
  • 4 st äggvitor
  • 1 tsk grapefruktsaft
  • 50 g krossad turkisk peppar
  • 2 dl socker

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 150 grader. Vispa upp äggvitor och grapejuice till ett skum, tillsätt socker lite pö om pö. När skummet är så pass hårt att du kan vända skålen upp och ner lägger du i dina finkrossade turkisk peppar, jag använde morteln. Spritsa ut marängerna på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda 5 minuter på 150 grader, sänk temperaturen till 100 grader och grädda marängerna i cirka 80 minuter.