Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tunt skivad oxfilé med fänkålssallad


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En rätt som kan passa bra som en lyxig lunch eller en förrätt när det är dags för en finare middag.


Ingredienser

4 portioner

  • 400 g oxfilé

  • 1 ägg

  • 2 tsk vitvinsvinäger

  • salt och peppar

  • 2 dl rapsolja

  • 2 msk finriven pepparrot

  • 200 g fänkål

  • 200 g pak choi

  • 100 g rädisor
  • 
3 msk olivolja

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • lite groddar, gärna rödbetsgroddar


Så här gör du

  1. Skär oxfilén i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg dem mellan bakplåtspapper och kavla eller banka ut dem så att de blir tunnare.

  2. Lägg upp dem på tallrikar.

  3. Lägg ägget i en hög mixerbehållare. Tillsätt vinäger, salt och peppar. Ställ ner mixern och häll över rapsoljan.

  4. Håll först mixerstaven stilla någon minut så att äggulan blir ordentligt mixad. Börja sedan vicka på mixerstaven och lyft försiktigt på staven så att allt blir blandat. Blanda ner pepparroten och smaka av med salt och peppar.

  5. Skär fänkålen och pak choien i strimlor och rädisorna i skivor. Blanda med olivolja, vinäger och salt och peppar.

  6. Fördela salladen på köttet och ringla över pepparrotsmajonnäsen. Toppa med lite groddar.