Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tuna bbq nicoise

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mästerkocken Melker Anderssons eget fiskrecept.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g färsk tonfisk, (ej blåfenad)
  • 4 st ägg, kokta i 6 minuter
  • 10 st sardeller med kapris, strimlade
  • 20 st kalamataoliver, urkärnade
  • 200 g blandad bladsallad
  • vinägrett, 1 dl lagrad vinäger, 2 delar olivolja
  • pepparmix
  • valfria grönsaker efter egen smak

Så här gör du

  1. Grilla tonfisken hårt runt om, men se till att behålla en rå kärna i mitten.
  2. Låt den vila ett par minuter och skär den sedan i tunna skivor.
  3. Skär grönsakerna. Fördela dem, ägg i halvor och sardeller på fyra tallrikar.
  4. Garnera med salladen och oliverna.
  5. Avsluta med att lägga på den skivade tonfisken och krydda med pepparmix och sallad. Servera med brödkrutonger (separat recept för krutonger finns på AlltOmMat.se, sök på "krutonger").