Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffelbitar med dadlar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Dadelströssel finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan variera tryffeln genom att byta ut dadlarna mot till exempel hackade, rostade hasselnötter. Använd en plastburk, cirka 15 × 20 centimeter för att göra tryfflarna.

Ingredienser

25 bitar
  • 500 g mörk eller ljus choklad
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl dadelströssel

Till garnering

  • 25 g chokladspån eller hackad choklad
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Smält smöret i en liten släpplättpanna med hög kant, cirka 22 centimeter i diameter. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Vänd ner dadelströssel. Häll smeten i plastburken. Låt svalna. Täck med plastfilm och ställ i kylskåpet att stelna, 2-4 timmar, eller tills massan stelnat och går att skära i bitar.
  3. Stjälp upp tryffeln på en skärbräda­ och skär i cirka 2 centimeter stora tärningar. Garnera med chokladflisor och pudra över kakao.