Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tryffel med syltad ­ingefära

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Tryfflar är gott som godis eller som en lite lättare dessert.

Ingredienser

  • 
200 g mörk choklad, minst 60%
  • 
50 g grädde
  • 
25 g smör
  • 
30 g syltad ingefära
  • 
50 g finhackad ­eller ­hyvlad choklad till ­dekoration

Så här gör du

  1. 
1. Finhacka chokladen och lägg i en värme­tålig skål.
  2. 
2. Sätt på en kastrull med vatten och smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smöret i små klickar, som blandas in väl.
  3. 
3. Blanda ned grädden och rör in i chokladen.

  4. Riv ingefäran fint på rivjärn eller zestjärn och blanda ned i chokladsmeten. Låt kallna tills det går att forma små tryfflar. Rulla sedan tryfflarna i finhackad eller hyvlad choklad. Förvaras i kylskåp.