Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Triple chocolate fudge cake

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat
Triple chocolate fudge cake
Foto: Joel Wåreus

En sann chokladdröm med ljuvlig kolafyllning. Servera med lättvispad grädde. Om man vill kan man strö över lite flingsalt och chiliflakes.

Ingredienser

12 portioner

Chokladbotten

  • smör till formen
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl ljust muscovadosocker eller strösocker
  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Kola

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl ljust muscovadosocker eller strösocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör

Mjölkchokladganache

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl jordnötter

Tillbehör

  • vispgrädde
  • flingsalt
  • chiliflakes

Så här gör du

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform 24 centimeter i diameter och smörj kanten med smör.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och låt det svalna under tiden du blandar alla torra ingredienser.
  3. Tillsätt smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa ihop till en slät smet. Häll upp smeten i formen och grädda i 12-13 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  4. Kola: Lägg alla ingredienser i en kastrull, värm på och rör om tills smöret smält. Låt koka till 116 grader eller gör ett mjukt kulprov (droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula). Rör om då och då i botten så att det inte bränns, men rör inte hela tiden.
  5. Häll kolan över chokladbotten och låt den kallna.
  6. Mjölkchokladganache: Hacka all choklad och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt smält. Låt ganachen svalna något i rumstemperatur och häll sedan ganchen över kolan. Strö över jordnötterna.
  8. Sätt in kakan i kylen tills ganachen stelnat.
  9. Servering: Servera kakan med lättvispad grädde. Strö över lite flingsalt och chiliflakes om du vill.
Du kanske även gillar