Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tre sorters sill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

Ramslöksgravad sill

  • Lag till 6 hg skinndragen sillfilé:
  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 msk salt
  • Sillasås:
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 200 gr ramslöksblad (kan bytas ut mot vårlök/salladslök av spröd modell)
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar mald

Tomatmarinerad matjessill

  • 4 matjesfiléer
  • Marinad:
  • 1/2 burk krossad tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olja
  • 1 dl socker
  • 1 msk sherry
  • 1/2 tsk svartpepparkross
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl hackad rödlök
  • 1 . Blanda marinaden ordentligt.
  • 2 . Skär matjessillen i lagom bitar och lägg i marinaden.

Kaviarmarinerad matjessill

  • 2 matjesfiléer
  • Marinad:
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 gr kaviar
  • 1/2 dl finhackad rödlök
  • 1 . Blanda ingredienserna till marinaden.
  • 2 . Dela matjessillen i mindre bitar och lägg i marinaden.

Så här gör du

  1. Ramslöksgravad sill
  2. Mixa crème fraiche och ramslök
  3. Blanda socker och majonnäs tills sockret lösts upp, tillsätt därefter ramslöksblandningen.
  4. Salt och peppar efter tycke och smak. Tänk på att sillen "äter" kryddor så man kan gärna låta såsen ha kraftig smak.
  5. Blanda i sillen och låt det stå över natten innan du serverar.
  6. Tomatmarinerad matjessill
  7. Blanda marinaden ordentligt.
  8. Skär matjessillen i lagom bitar och lägg i marinaden.
  9. Kaviarmarinerad matjessill
  10. Blanda ingredienserna till marinaden.
  11. Dela matjessillen i mindre bitar och lägg i marinaden.