Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tre smörgåsbakelser: fågel, fisk, mitt emellan

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Tre smörgåsbakelser: fågel, fisk, mitt emellan
Carin Pålsson

Ingredienser

4 stycken 12 skivor grahamsformbröd
  • Tre skivor grahamsformbröd eller rund kavring till varje bakelse

FYLLNING

  • 1 pkt crème cheese med vitlök 4 skivor finhackad marinerad kalkon Åtta blad strimlade basilikablad

GARNERING

  • Majonnäs från tub 8 skivor marinerad kalkon 4 apelsinskivor 8 vindruvor Ärtskott 4 tandpetare

FYLLNING

  • 1 burk röd kaviar 1 pkt crème cheese naturell 1⁄2 knippe finhackad dill svartpeppar

GARNERING

  • 1 dl crème fraiche Hackad dill 48 tunna skivor rökt lax 18 skalade räkor 1 liten burk svart kaviar 4 limeskivor Dillvippor

MITTEMELLAN MED OST

  • 12 av rund kavring Eller 12 skivor kavring

FYLLNING

  • 1 pkt crème cheese med örter 1 dl riven lagrad hårdost, prästost eller herrgård till exempel 1 finhackad stjälkselleri

TÄCKNING

  • 1 dl creme cheese ärtskott

GARNERING

  • Skivad gräddädel Chèvre i skivor Fyra minimozzarella 1 päron i skivor 1 msk citronsaft 4 blå druvor 4 små orange cocktailtomater 4 tandpetare

Så här gör du

  1. Ta ut rundlar ur bröden med hjälp av ett glas. 2) Blanda till fyllningen. 3) Lägg ut fyra brödrundlar på ett fat, fördela
  2. hälften av fyllningen. Lägg på nästa skiva och fördela resten av fyllningen. Lägg på den sista brödskivan. Lägg över plastfolie, lägg en tyngd över bakelserna och ställ i kylen ett par timmar.
  3. Bred majonnäs runt och över varje bakelse. Klä in bakelsen i kalkonskivor. Spritsa en klick majonnäs på toppen, snitta i en apel- sinskiva och sätt ned. Trä upp vindruvorna på tandpetaren och stick in.
  4. Ta ut rundlar ur bröden med hjälp av ett glas.
  5. Blanda till fyllningen. 3) Lägg ut fyra brödrundlar på ett fat, fördela
  6. hälften av fyllningen. Lägg på nästa skiva och fördela resten av fyllningen. Lägg på den sista brödskivan. Lägg över plastfolie, lägg en tyngd över bakelserna och ställ i kylen ett par timmar.
  7. Bred majonnäs runt och över varje bakelse. Klä in bakelsen i laxskivor.
  8. Mixa crème fraiche och dill till en ljusgrön kräm. Lägg en klick på varje bakelse. Deko- rera med räkor, svart kaviar dill och lime.
  9. Ta ut rundlar ur bröden med hjälp av ett glas om du inte får tag på rund kavring.
  10. Blanda till fyllningen. 3) Lägg ut fyra brödrundlar på ett fat, fördela
  11. hälften av fyllningen. Lägg på nästa skiva och fördela resten av fyllningen. Lägg på den sista brödskivan. Lägg över plastfolie, lägg en tyngd över bakelserna och ställ i kylen ett par timmar.
  12. Bred crème fraiche runt och över varje bakelse. Klä in bakelsernas sidor med ärtskott.
  13. Lägg skivor av päron doppade i citronsaft för att de inte ska mörkna på bakelsen. Bygg på med skivor av ädelost och chèvre. Trä vindruva och mozzarella på en tand- petare och stick in i bakelsen. Tryck dit tomaten.
Du kanske även gillar