Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tre glada laxar i sommarens färger

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g rökt lax i skivor
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 300 g varmrökt lax
  • Fyra tillbehör

Grön salsa

  • 2 skalade hårdkokta ägg
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 knippe finhackad dill
  • salt och peppar

Rosa creme

  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 liten burk röd kaviarrom
  • Några hackade dillvippor
  • Salt och peppar
  • Två små sallader:
  • Grön sallad
  • cirka 70 g gröna små salladsblad
  • cirka 150 g avsvalnade förvällda sockerärtor
  • 1/2 gurka i stavar
  • 70 g rucolablad
  • 1 riven morot
  • finklippt gräslök

Röd sallad

  • 200 g små tomater i olika färger
  • 1 knippe skivade rädisor
  • 1/2 finhackad röd lök
  • 1/2 knippe grovt hackad bladpersilja
  • Olja och vinäger till salladerna

Så här gör du

  1. Mixa ingredienserna till den gröna salsan med en stavmixer.
  2. Rör samman ingredienserna till den rosa cremen i en skål.
  3. Blanda alla ingredienser till den gröna salladen i en bunke.
  4. Blanda alla ingredienser till den röda salladen i en bunke.
  5. Lägg upp de olika laxsorterna på ett fat, gärna ett tårtfat om du har.
  6. Ta fram ett stort fat och ställ fatet med laxen på, lägg ut salladerna bredvid varandra. Lägg upp såserna i små skålar och ställ fram.