Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Trattkantarellsoppa – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Enkelt recept på en jättegod trattkantarellsoppa. Trattkantarellerna kan bytas ut mot vanliga kantareller eller blandas upp med annan svamp. Soppa är alltid supergott att äta och mysigt en kall höst-eller vinterdag. Servera med ett gott nybakat bröd! Njut!

Ingredienser

6 personer

Trattkantarellsoppa

  • 9 dl trattkantareller, (eller 4 1/2 dl torkade)
  • 3 msk olja
  • 1,2 hönsbuljong eller kalvbuljong
  • 1 st rotselleri
  • 3 st schalottenlökar
  • 4 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • salt och nymalen vitpeppar

Till servering

  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl strimlad purjolök

Så här gör du

  1. Rensa svampen och fräs den i hälften av oljan på inte alltför hög värme tills den mjuknat. Koka upp buljongen och skala och tärna rotsellerin. Lägg över svampen i buljongen och låt koka tillsammans med rotsellerin i 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i resten av oljan. Pudra med vetemjölet och rör om. Späd med svampbuljongen och koka i 2–3 minuter under vispning.
  3. Blanda vispgrädde och äggula om den ska användas. Vispa ner i soppan som nu bara ska värmas, inte koka.
  4. Hacka persiljan och strimla purjolöken. Strö över soppan och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera med ett gott bröd.