Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortilla med pulled lax med avocadoyoghurt och picklad rödlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Det här är en barbecueinspirerad variant av pulled lax, som brukar passa alla åldrar . Barnen brukar gilla att få göra sin egen wrap med lax och olika tillbehör.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé av mittbit

Marinad

  • 1/2 dl ketchup
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, skalet och saften
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt

Avokadoyoghurt

  • 2 avokado
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 –3 msk hackad inlagd jalapeno
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad koriander
  • salt

Picklad rödlök

  • 2 stora rödlökar
  • 3 msk rörsocker
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt

Till servering

  • varma tortillabröd
  • isbergssallad
  • färsk mango

Så här gör du

  1. Laxen: Lägg laxen i en oljad ugnsfast form. Blanda ingredienserna till marinaden. Bred den över laxen. Täck över med plast och låt marinera cirka 30 minuter i rumstemperatur. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt.
  3. Blanda socker och vinäger i en bunke och rör tills sockret löst sig. Blanda i olivolja och salt.
  4. Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre. Rör då och då.
  5. Baka laxen i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Den ska inte överstekas utan fortfarande ha en liten rå kärna i mitten när den är klar. Använder du termometer ska innertemperaturen vara 56 grader när laxen är färdigstekt.
  6. Avocadoyoghurt: Mixa avokadoköttet med limesaft och yoghurt. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  7. Dra isär laxen med en gaffel vid servering.
  8. Servera på varma tortillabröd tillsammans med strimlad sallad, tärnad mango, avokadoyoghurt och picklad rödlök.