Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tortiglionigratäng med kassler

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Tortiglionigratäng med kassler
FOTOGRAF THOMAS CARLéN

Kassler i tärningar ger god smak och mättar fint i en ­pastagratäng.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tortiglioni eller andra pastarör
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 salladslökar eller 1 dm purjolök, skivad
  • 400 g kassler, i tärningar
  • 1 msk smör
  • 2 dl lagrad, riven prästost
  • 2 tsk senap
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk koncentrerad ­kycklingfond
  • salt & svartpeppar
  • 1 ägg
  • kokt broccoli

Så här gör du

  1. Koka pastan i ­lättsaltat ­vatten enligt ­anvisningarna på ­förpackningen. Sila av ­vattnet. Låt pastan rinna av.
  2. Fräs lök, salladslök och kassler i smör i en stekpanna några minuter.
  3. Rör ner i pastan i en bunke. Tillsätt osten. Häll över i en smord, ugnssäker form.
  4. Vispa ihop senap, ­vetemjöl, matlagningsgrädde och ­kycklingfond i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och nymald peppar.
  5. Ta kastrullen från ­plattan.Rör ner ägget i såsen. Häll såsen över pastablandningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 15 minuter. ­Servera med kokt broccoli.
Du kanske även gillar