Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskspett med varm cashew- & grönsakssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Torskspett med varm cashew- & grönsakssallad
MALTE DANIELSSON

Kombinationen av fisk, yoghurt och cashewnötter är ljuvlig och håller dig mätt länge! Innehåller 415kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 träspett
  • 4 torskfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör

Varm cashew- & grönsakssallad

  • 1 broccolihuvud
  • 1 ask sockerärtor, 150g
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl hackad färsk persilja

Mynta- & äppelkräm

  • 1 rött äpple
  • 1 mynta
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blötlägg spetten en stund. Dela filéerna och strö på salt och peppar. Trä upp på spetten.
  2. Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål. Finhacka myntan och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt. Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan. Håll varmt.
  4. Lägg ner en klick smör i pannan och stek spetten runtom i 5 minuter. Servera med den ljumma salladen och mynta- äppelkrämen.
Du kanske även gillar