Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg med pestosmör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Torskrygg med pestosmör
Hans Desser

Kryddsmör går att variera mycket och passar både till fisk, kött, kyckling och kokta grönsaker. Här en enkel variant med färdig pesto som ger god smak.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk pesto
  • salt och peppar
  • 600 g ryggfiléer av torsk
  • 200 g morötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • lite ärtskott

Så här gör du

  1. Mixa smöret med peston och smaka av med salt och peppar. Lägg smöret på ett ark med platsfilm. Rulla ihop till en korv och lägg i frysen medan du gör resten.
  2. Lägg filéerna i en vid kastrull och koka upp vatten i en vattenkokare eller separat kastrull. Häll det kokande vattnet över fisken och lägg på locket (plattan ska inte stå på). Låt stå ca 7 minuter och känn efter att fisken sedan är fast i köttet. Låt den annars stå till den är färdig.
  3. Skala morötterna och skär dem sedan i lite sneda och tunna skivor. Det går bra med osthyvel.
  4. Lägg morötterna i en skål. Häll över olivolja, vinäger och salta och peppra lätt.
  5. Servera fisken med morötterna och pestosmöret.
Du kanske även gillar