Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskgratäng med spenat och fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Håll koll på tiden och servera så snart fisken är tillagad. Om gratängen står för länge i ugnen kan fisken bli torr.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskrygg i portionsbitar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g salladslök
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 200 g färsk babyspenat
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gröna oliver i skivor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsfast form med lite olivolja i botten.
  3. Strimla salladslöken och fräs i smör eller kokosfett. Tillsätt spenat och låt den bli mjuk.
  4. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över fisken. Smula fetaosten och strö över tillsammans med de skivade oliverna.
  6. Låt stå i ugnen 15-20 minuter.
  7. Strikt LCHF: Kombinera med två strikta måltider under dagen för en strikt helhet.