Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskfilé med ädelost och spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 350 g torskfilé
  • 150 g tinad bladspenat
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 50 g kvibille grönmögelost
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk pressad citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Om filéerna är stora delar du dem, är de små vik dem dubbla. Bred ut spenaten i botten av formen och lägg bitarna av torskfilé ovanpå. Pressa citron över, salta och peppra. Låt fisken baka i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Riv osten och blanda med crème fraiche. Bred blandningen över fisken. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och ställ in fisken i ugnen ytterligare 10 minuter. Servera med pressad potatis och lätt kokta sockerärter.