Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk paneng med sjögräsnudlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Paneng är en typ av rödcurry som fungerar utmärkt med torsk.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fryst torskryggsfilé
  • 10 cm purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 ⁄2 blomkålsstånd
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 300 g sjögräsnudlar (finns i välsorte­rade livsmedelsbutiker, på nätet och i hälsofackhandeln)
  • 1 dl saltade jordnötter

Så här gör du

  1. Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
  2. Strimla purjolök och skiva paprika. Skär blomkålen i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja.
  3. Stek grönsakerna några minuter och tillsätt currypasta, kokosmjölk, salt och peppar. Låt koka ihop 10 minuter.
  4. Sänk värmen och lägg ner torskbitarna. Skölj nudlarna och blanda ner.
  5. Strö på nötter och servera.