Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med tomatpesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Krämig tomatpesto passar bra till saftig torskfilé. Fint alternativ till den vanliga basilikapeston.

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g parmesanost
  • 100 g soltorkade tomater
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 4 ryggfiléer av torsk
  • 300 g haricot verts
  • tomater
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Riv parmesanosten och skär de ­soltorkade tomaterna i strimlor. Rosta pinjenötterna i en torr ­stekpanna.
  2. Mixa till en slät pesto tillsammans med olivoljan. Smaka av med riven vitlök, salt och peppar.
  3. Koka torsken lätt i saltat vatten. Koka också de gröna bönorna.
  4. Servera torsken med pesto, bönor, tomater och basilika.