Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torskrygg med spenat och rotfrukter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna rätt är enkel i smakerna men är frisk och härlig. Har du inte gulbetor så skippar du dom eller så tar du något annat som är sött. Tex röd eller gul paprika. Den ska då stekas en eller två minuter.

Ingredienser

1 portioner
  • 1 bit Torskrygg
  • 1 st Morot
  • 1 st Gulbeta
  • 0,5 l Babyspenat

Så här gör du

  1. Börja med att koka gulbetorna med skalet på i lite saltat vatten. När de är klara skalar och tärnar du dem.
  2. Skär moroten i tärningar och koka. Fisken saltas och steks i rikligt med smör. Ös den med sked under stektiden.
  3. Lägg en smörklick i en stekpanna och lägg i de förkokta ingredienserna samt spenaten. Stek hårt i en minut.
  4. Lägg upp spenat och rotfrukterna på en tallrik och placera fisken ovanpå. Ta en sked smör från fisksteket och häll över.