Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Fin torsk, härliga grönsaker och klicken över i – pesto! Det är vardagsmiddag av bästa klass! Och den blir klar på 30 minuter!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fin torskfilé
  • salt och svartpeppar
  • citron
  • 250 g cocktailtomater (köp på kvist)
  •  2 rödlökar
  • vitlök
  • 1⁄2 - 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • ruccola

  • 1,5 dl hackade örter, ex oregano och basilika
  •  1,5 dl finriven, löst packad parmesan
  • 1,5 dl solroskärnor
  • ca 2 dl olivolja

Så här gör du

  1. Skär zucchini och paprika i munsbitar.
  2. Delade tomater och klyfta rödlök och vitlök.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar.
  4. Salta och peppra torsken.
  5. Lägg torsken i ugnsformen och täcker över med grönsakerna.
  6. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken flikar sig.
  7. Grovhacka vitlök, solroskärnor, oregano och basilika.
  8. Riv parmesanost.
  9. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja. Är det svårt att mixa kan du tillsätta lite mer olivolja.
  10. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och ruccola.