Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk inlindad i prosciutto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Donal Skehans prosciuttotorsk är helt otroligt god. Måste testas!

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g körsbärstomater på stjälk
  • En stor näve basilikablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • havssalt
  • malen svartpeppar
  • 4 stora fiskfiléer (torsk eller kolja), ca 600 g
  • 150 g prosciutto
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk persilja
  • 1-2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Del tomaterna på hälften och lägg i ugnsform tillsammans med basilikablad, olja, balsamvinäger, salt och peppar i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
  3. Lägg ut en skiva av prosciutto på skärbrädan, lägg på en fiskfilé och linda in den i skinkan.
  4. Ta ut tomaterna ur ugnen, lägg på fisk- och prosciuttopaketen på tomaterna och baka vidare i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills fisken är tillagad.
  5. Gör gremolatan genom att riva, pressa eller hacka vitlöken fint och blanda med hackad persilja och citronskal.
  6. Tillsätt olja efter smak, smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut fisken och toppa med lite citronjuice och servera allt med gremolata.