Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torrone av nougat

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Torrones av nougat fylld med torkade blåbär och saltrostade pumpafrön faller stora som små i smaken. Servera på ett stort, vackert fat.

Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept

Ingredienser

4 person(er)
  • 250 g smält choklad, till exempel Maracaibo 65%
  • 285 g färdig nougat
  • mandlar, nötter eller torkad frukt

Så här gör du

  1. Du behöver en torroneform eller en grund form för 400 g 1. Gör ett skal genom att smälta choklad, och häll i torroneformen. 2. Vänd formen upp och ner och häll ur överflödig choklad. Skrapa av kanterna så att de blir jämna och ställ sedan formen på ett bakplåtspapper att stelna. 3. Gör under tiden fyllningen till din torrone. Värm nougaten försiktigt i mikron. Se till att den inte är varmare än 35 grader när du ska hälla den i torroneskalet. 4. Häll i ungefär hälften av fyllningen och fördela sedan mandlar, nötter eller torkad frukt över hela formen. Täck med resten av fyllningen men lämna 2 mm till översta kanten på formen. 5. Låt stelna och tillslut sedan din torrone med smält choklad. När chokladen stelnat tar du ut torronen ur formen och dekorerar efter egen fantasi.