Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tonfisksallad med ­avokado och chèvre

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Matig sallad som passar bra till lunch. Variera och byt ut ingredienserna efter tycke, smak och säsong.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 1 litet romanesco-kålhuvud
  • 300 g cocktailtomater
  • 70 g pinjenötter
  • 100 g rucola
  • 200 g chèvreost
  • 2 tonfisk
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Dela avokadorna och skiva dem. Skala gurkan och skär den i bitar. Dela ­kålhuvudet i buketter.
  2. Dela cocktailtomaterna och rosta ­pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Lägg upp rucolan på tallrikar och fördela ­grönsakerna och strö över ­pinjenötterna.
  4. Smula över chèvre och fördela tonfisken.
  5. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.